Ruim anderhalf jaar na ‘Harlequin Dream’ komt Boy & Bear op 30 oktober met een nieuw album, ‘Limit Of Love’. Volgend op een monstertournee waarbij in 2014 alleen al honderdzeventig shows op drie continenten werden gegeven – dat jaar was Boy & Bear in Nederland te zien op Where The Wild Things Are, Lowlands, Songbird en in de Tivoli/Vredenburg te zien – besloot Boy & Bear dat ze het momentum wilde vasthouden en ging met producer Ethan Johns (Ryan Adams, Kings of Leon, Kaiser Chiefs) meteen verder. Een intensieve periode van schrijven volgde met de focus op een reeks sessies waarvoor de band zich opsloot in een huis aan de prachtige NSW South Coast met enkel wijn, goed eten en muziek.

Gezien het moordende tourschema had zanger/gitarist en songschrijver Dave Hosking simpelweg geen tijd gehad om naar de studio te komen met complete nummers, dus voor het eerst componeerde Boy & Bear als collectief en werden de nummers van de grond af opgebouwd. Voor de opnamen koos het vijftal voor de ouderwetse manier. Live, op tape en nauwelijks overdubs. Een keuze die heeft geresulteerd in organisch klinkend en goudeerlijk album. Door een ander perspectief, een frisse benadering  en een nieuwe invalshoek is ‘Limit of Love’ muzikaal anders dan haar voorganger ‘Harlequin Dream’ en het debuut ‘Moonfire’, maar nog steeds heel erg Boy & Bear.

Ter promotie van ‘Limit of Love’ komt Boy & Bear op dinsdag 3 november naar Nederland voor een optreden in de Tolhuistuin in Amsterdam-Noord.

Deel: