Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van concerten en festivals. Dagelijks wordt er één concert uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben!

Maandag 3 augustus: Queensrÿche/Amored Saint in Melkweg Amsterdam

Vanavond maar liefst  twee metallegendes uit de jaren ´80, die beide met een nieuw album komen in 2015! Queensrÿche  is een Amerikaanse progressieve-metalband  en werd vooral bekend door hun progressieve album ‘Operation: Mindcrime’ uit 1988 en de opvolger ‘Empire’. Dit album bevat, zoals de band zelf zegt: “detailed storyline, character development and strong songs”.Na wat interne strubbelingen is de band tegenwoordig met zanger Todd La Torre van Crimson Glory weer op volle kracht vooruit aan het gaan.

Armored Saint uit Los Angeles bestaat al sinds 1982 en zanger John Bush werd vooral bekend als latere zanger bij Anthrax, terwijl bassist Joey Vera naam maakte bij Fates Warning. Sindsdien touren ze slechts sporadisch en brengen af en toe nieuw werk uit, met een sound die meer richting stevige rock gaat. Armored Saint is de laatste jaren niet de meest productieve band, maar wat er uitgebracht wordt is nog altijd de moeite waard. De heavy metal formatie klinkt op het laatste als in de  glorietijd in de jaren tachtig, maar ook met ruimte voor nieuwe invloeden.

Meer info en kaarten:  http://www.melkweg.nl/nl/agenda

 

Deel: