In het weekend van 21 augustus vindt in Biddinghuizen weer “A Campingflight To Lowlands Paradise” plaats. Ook dit jaar staan er weer ruim 100 muziekacts geprogrammeerd en is er keuze tussen wereldtoppers maar ook vooral de grote onbekenden. Elke zaterdag om 12.00 uur hier bij Maxazine een paar tips uit een bepaalde muziekgenre. Deze keer de Hip Hop en Rap

Hoewel in eerste instantie ‘rap’ niet echt met Lowlands geassocieerd zal worden heeft deze muziekstroming ook zijn invloeden in andere genres zoals rock. De Red Hot Chilli Peppers, Rage Against The Machine en Cake zijn voorbeelden waar deze twee prima samengaan. Toch is ‘rap’ één van de hoofdelementen van de hiphop- en reggaecultuur, maar het verschijnsel op zich was al eeuwen bekend. Ook dit jaar staan weer een aantal top-optredens gepland zoals Kendrick Lamar, Rico & Sticks en De Jeugd Van Tegenwoordig, in deze editie lichten we drie complete verschillende hiphopacts toe.

Roots Manuva

Roots Munuva is de artiestennaam van Rodney Smith maar in de hiphop-scene een bekende naam. Deze Brit weet al ruim 15 jaar de hiphop te verfraaien met ragga, dubstep, soul maar vooral met elektro beats en moddervette bass. Dat muziekgrootheden als Jamie Cullum en Gorillaz al met hem wilden samenwerken zegt misschien wel dat dit een optreden wordt om aan te kruisen in de timetable.

Joey Bada$$

Hij is pas twintig jaar, komt uit New York City en maakt jaren 90 hiphop van het hoogste niveau. Dit jaar kwam zijn debuutalbum B4.DA.$$, (uitgesproken als Before Da Money of Badass), waarop ook de samenwerking met The Roots staat. Liefhebbers van de oldskool “East Coast” hiphop dienen zich vooraan het podium te begeven voor de bijzonder getalenteerde Badass uit Brooklyn.

Ho99o9

Zo vaag als de naam eruit ziet, zo duidelijk wordt het bij het uitspreken van de naam: Horror. Met zwaar overdreven teksten over drank, drugs en sex, overgoten met punk en snoeiharde (live)drums weet dit duo menig donker hol op te zwepen. Niet geschikt voor wijndrinkende meiden of coladrinkende jongens maar muziek voor de echte vrouw met ballen en stoere kerels. Uitermate geschikt voor een duistere middag in de X-ray!

Deel: