Het dancefestival Extrema Outdoor kan zaterdag 11 juli ondanks een werkonderbreking van de politie gewoon doorgaan. Dat is de conclusie van het overleg tussen Extrema, politie Best en gemeente Best gisterochtend. Er worden voldoende maatregelen getroffen waardoor de veiligheid van de bezoeker gewaarborgd blijft.

Tijdens Extrema Outdoor, zaterdag 11 juli, heeft de politie tussen 14.00 uur en 17.00 uur een werkoverleg op politiebureau Best. Ondanks dat de politie het werk drie uur neerlegt, heeft dit geen gevolgen voor de veiligheid op het festival. De politie verzekert dat het voor calamiteiten volledig beschikbaar is.

De organisatie, politie, burgemeester én gemeente zijn van mening dat de situatie voldoende geanalyseerd is. Er zijn maatregelen getroffen om de veiligheid van bezoeker én organisatie te waarborgen. Dit houdt in dat het evenement gewoon doorgang heeft. De bezoekers zullen niets merken van de politieactie.

Extrema Outdoor kan dus gewoon doorgaan. Op de dag zelf vindt regelmatig een afstemmingsmoment plaats waarin de laatste updates besproken worden.

Extrema Outdoor

De twintigste editie van Extrema Outdoor vindt plaats op 11 juli 2015. Extrema Outdoor is een liefdevolle ontmoetingsplek aan het recreatiestrand Aquabest bij Eindhoven. ‘XO’ programmeert een breed aanbod aan exclusieve artiesten uit verschillende dance-genres, zoals techno, techhouse, dubstep en house. Het thema van deze editie is: 20 years of LOVE.

Deel: