Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van concerten en festivals. Dagelijks wordt er één concert uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben!

Donderdag 2 juli: The Who in Ziggo Dome Amsterdam

The Who is een Engelse rockband uit de jaren zestig en zeventig van de twintigste eeuw en werd opgericht in 1964 in Londen Engeland.

De band groeide uit tot een van de bekendste rock-‘n-rollbands ter wereld In de hoogtijdagen bestond de band uit zanger Roger Daltrey, gitarist Pete Townshend, bassist John Entwistle en drummer Keith Moon The Who is vooral bekend geworden als rockpioniers; uitvinders van de powerchords en Townshends rockopera Tommy. Hun albums zijn van grote invloed geweest op de ontwikkeling van de hardrock en de powerpop.

The Who staat inmiddels op nummer 8 van de lijst van de 100 Grootste Hardrockartiesten van VH1 en op nummer 9 van hun lijst van de 100 Grootste Rock-‘n-Rollartiesten. Een niet te missen concert dus.

Meer info en kaarten:  http://www.ziggodome.nl/agenda/

Foto (c) Hans Kreutzer, archief Maxazine.nl

Deel: