Met nog een kleine maand te gaan zijn de laatste namen bekend voor de 29ste editie van het ZOKS Festival. Naast de klinkende buitenlandse trekkers als The Hoax en Level42, is ook talent van eigen bodem is uiteraard weer sterk vertegenwoordigd. Van Swingblues tot Punkrock en veel daar tussen in….

zokslogoRagtime Rumours
In december 2013 werd in de Noord-Limburgse Maasdelta bij Reuver op initiatief van
Tom’’Howlin Stone’’ Janssen een nieuwe band uit het moeras getrokken; The Ragtime Rumours.
Met 4 bandleden die allemaal een rijk blues en/of roots verleden hebben. Hun muziek is een bruisende mix van ragtime, drunk-swing, swamp-blues, hillbilly en western. Denk aan Pokey Lafarge meets Johnny Cash meets Tom Waits. So spread the rumour…………The Ragtime Rumours are coming!!!

The Ventilators
The Ventilators is ontstaan uit een muzikaal concept van het Horster muziekcollectief ‘De Muzikantine’.
Hun muziek is erg gemakkelijk in een hokje te stoppen en omschrijft zich het beste als; “Een non-conformistische post-blues-age cross-over tussen mainstream popelementen en anti-klassieke neo-funk gemixt met emo-bluegrass in een jasje van gevoelige snaren, waarmee ze het hiaat tussen de afstomping van het consumptiemodel en de lokaal tierende folklore trachten te overbruggen”. Ooh ja, en ze hebben ook nog een trombonist. Dus…

Lesoir
De titel van het derde album van deze Limburgse heavy rockband (‘Luctor et Emergo’ ik worstel en kom boven) is kenmerkend voor hun loopbaan. Internationaal doen ze het erg goed, vooral in Azië, maar op eigen bodem zijn ze nog relatief onbekend. De muziek is ruimtelijk, bombastisch, fragiel, experimenteel en melodieus. Lesoir dringt met ‘Luctor et Emergo’ dieper door binnen de internationale markt waarin de band met haar voorgaande werk reeds een plekje heeft bemachtigd. Limburgs best bewaarde geheim vaart maar één koers en heeft geen tijd om stil te staan en achterom te kijken…

Elephant Skin
De basis van het Limburgse Elephant Skin ligt reeds in 2013, maar sinds een paar maanden gaat het balletje pas echt rollen. De heerlijk poppy rocksongs van zanger/gitarist Jerry Taihuttu worden door de strakke band voorzien van een uniek eigen geluid. Enkele support shows met Bo Saris zijn al achter de rug en er zit meer in hun muzikale vat! Nog veel meer….

Cellar Dwellers
De band Cellar Dwellers zijn al sinds 1990 met horten en stoten actief. Gelukkig komt de band altijd één keer vaker bij elkaar dan dat ze uit elkaar gaan. En hoewel de band in die 25 jaar een lange lijst van bandleden heeft gekend (iedere Venlose muzikant kent wel iemand die ooit actief was in Cellar Cwellers!), is de spirit altijd constant geweest; lekkere punkrock gemengd met psychedelische rock en classic rock.

Dead End
Deze jonge Venlose band (gemiddelde leeftijd is 14 jaar) timmert al een dik jaartje aan de muzikale weg. Met hun drie (!) gitaristen heeft de band een eigen karakter, dat in de lijn ligt van de rocksongs die ze coveren. Als vrienden gaan ze met elkaar om en dit is muzikaal te horen en te zien. De diversiteit van nummers zorgt er dan ook voor dat er voor iedereen wat wils is. En waar een wil is gaat DEAD END aan de slag !

De 29ste editie van het ZOKS Festival wordt traditie getrouw gehouden in het laatste weekend van juni, te weten 26 en 27 juni 2015. Plaats van handeling wederom het Blerickse Lambertusplein. Toegang is sinds de eerste editie nog altijd gratis!

Deel: