Concert at Sea is de volgende in ons rijtje Festivalinfo en misschien wel het bekendste. Maxazine brengt je de komende weken namelijk de leukste festivals van het seizoen, met alle info die je wil weten!

Concert at SeaHet Concert at Sea festival is een groot begrip onder onze zunige Zeeuwen en trekt jaarlijks zo’n 30.000 bezoekers per dag naar de Brouwersdam in Zeeland. Wat begon met een eenmalig gratis concert van Bløf op het Zeeuwse eiland Schouwen-duivenland, groeide uit tot het grootste jaarlijks-terugkerend betaalde evenement in Zeeland.

Het concert in 2003 trok maar liefst 40.000 bezoekers en dat zette Bløf aan het denken. Samen met de Ondernemers Vereniging Renesse bedachten ze het festival Concert at Sea dat in 2006 zijn deuren opende op de Brouwersdam. Het toen nog eendaags-festival groeide al in 2009 uit tot een tweedaags muziek evenement.

Jaarlijks zijn de grootste Nederlandse artiesten te vinden op de twee podia van het CAS festival, zo stonden in de voorgaande jaren o.a. Direct, Ilse de Lange, Kane, Rowwen Hèze, Golden Earring en Racoon op de affiche, maar ook zijn de internationale namen er te vinden, Ed Kowalczyk, Counting Crows, Bastille, Passenger en dit jaar zelfs Lenny Kravitz.

Op de tweede dag van het festival is het traditie getrouw dat organisator Bløf het afsluitende optreden geeft op het Zeelandpodium.

Het Concert at Sea festival vind ook dit jaar weer plaats op de bekende Brouwersdam en verdeelt over 2 podia treden dit jaar voor het eerst twee gehéle dagen verscheidene artiesten uit binnen en buitenland op. Het muziek evenement trekt elk jaar opvallend een wat ouder festival publiek dan gemiddelt popfestival en is dus ook echt een familie evenement. Doordat het festival plaats vind op een dijk wordt de schuine wand dan ook perfect gezien als tribune. Voor wie niet de hele tijd wil staan kan daar prima z’n voetjes laten rusten en nog altijd een waanzinnig uitzicht hebben op het hoofdpodium. Een echt groot pluspunt aan dit festival.

Line-up Concert at Sea 2015

Lenny Kravitz – Bløf – Counting Crows – Racoon – Kensington – Chef’special – Dotan – Miss Montreal – Rowwen Hèze – Typhoon – Matt Simons – Rondé – Orange Skyline – Bade – The Dirty Daddies – Wipneus & Pim – Liptease – Kenny B

Deel: