Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van concerten en festivals. Dagelijks wordt er één concert uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben!

Zaterdag 10 mei: Michael de Jong in Patronaat Haarlem

Michael de Jong is een bluesman van deels Nederlandse origine, die in de Verenigde Staten naam maakte als begeleider van bluesgroten. Michael is inmiddels 70 jaar oud en dat maakt hem dan ook de “grand old man” van de Nederlandse roots- en singer-songwriterscene.

Vanaf zijn achttiende woonde en speelde hij in verschillende steden in Amerika met bluesmuzikanten, waaronder Jimmy Reed. Sinds 1994 is Michael de Jong weer woonachtig in Nederland en heeft hij acht platen opgenomen.

Wie Michael’s teksten kent weet dat zij gaan over eenzaamheid, gekte, liefdesverdriet: de thema’s van een gekweld man. Hij is als altijd zeer openhartig over zijn leven en over de dingen die hem bezighouden. Michael weet telkens opnieuw diep te raken met zijn intense uitvoeringen.

Meer info en kaarten: http://www.patronaat.nl/10-5-2015/michael-de-jong-usa-

 

Deel: