Dauwpop is de volgende in ons rijtje Festivalinfo. Maxazine brengt je de komende weken de leukste festivals van het seizoen, met alle info die je wil weten!

Al sinds 1995 word er met Hemelvaart het festival Dauwpop in Hellendoorn georganiseerd. Dit gezellige familie festival vind plaats midden in het bos langs de Luttenbergerweg net even buiten Hellendoorn en alleen al het feit dat je je in de heerlijke natuur begeeft en verstoppertje kan spelen achter de bomen, is een reden om dit festival te bezoeken. Voor wie al in paniek raakt bij het idee dat je met hemelvaart naar de kerk moet of op deze vrije dag met de kinderen zit hoeft zich helemaal geen zorgen te maken, het Dauwpop festival heeft met alles rekening gehouden lijkt wel. Zo heeft dit festival als één van de weinige een kinderopvang waar je gerust de hele dag je kroost in goede handen kan achterlaten. Zij zullen zich prima vermaken onder professionele begeleiding met spelletjes, knutselwerkjes, drumlessen, schminken en nog veel meer leuke dingen. Kortom als ouder heb je de hele dag je beide handen vrij voor bier.

logo-dp-anoukDaarnaast begint Dauwpop zoals we dat graag zeggen op “een christelijke tijd” en kan je dus gerust sochtends nog naar de kerkdienst om vervolgens rond het middaguur je te vermaken met live muziek. En natuurlijk heeft de organisatie daar ook dit jaar weer voor gezorgt, want op de line-up prijken mooie namen als Anouk, Kensington, DEus en Typhoon.

En voor degeen die graag relaxt en op een praktische manier een festival bezoekt, dáár heeft de organisatie van Dauwpop ook aan gedacht. Het is gemakkelijk bereikbaar met de auto en fiets, maar heeft sinds dit jaar ook georganiseerde busvervoer geregeld. Zo rijden er vanuit verschillende plekken uit Nederland OAD bussen naar het festivalterrein en rijden er ook pendelbussen vanaf het treinstation Nijverdal. Voor wie het graag laat wil maken kan nog een afterparty houden op de camping naast het terrein.

Line-up Dauwpop 2015:

Anouk ~ DEus ~ Kensington ~ Typhoon ~ John Coffey ~ Masters of Reality ~ Magnus ~ Extince ~ Dotan ~ Paceshifters ~ Dead Moon ~ Pauw ~ Foxygen ~ C.W. Stoneking ~ Feestdjruud ~ Sticks & Moon ~ Afterpartees ~ Bökkers ~ King Khan and the Shrines ~ Circa Waves ~ Small Time Crooks ~ De Rooie Neger ~ Doppelgang ~ Cookachoo ~ Swinder ~ Pyrodox ~ Talisco ~ Volcano Boys ~ The Million Plan ~ Hillbilly Hoedown

Deel: