Op zondagavond 26 april – de avond voor Koningsdag – vond in Ahoy Rotterdam de 23e editie van Nacht van Oranje plaats. Duizenden fans van het Nederlandse lied vierde alvast de verjaardag van koning Willem Alexander. Wibi Soerjadi had de eer om met zijn nieuwe dance-song ‘Undaunted’ de avond af te trappen. Daarna mocht Bonnie St. Claire het oranjefeest echt gaan openen met haar nummer ‘Morgen wordt alles anders’, ‘Pierrot’ en natuurlijk ‘Dokter Bernard’.

NachtVanOranje2015-DexterReijsmeijer-Factor2Thomas Berge gooide hoge ogen met zijn versie van Gordons’ ‘Kon ik maar even bij je zijn’. Django Wagner en Frans Duijts bundelde hun krachten om samen ‘In ons café’ te zingen voor duizend joelende oranje gekkies. Voor feestorkest Factor12 werd het een bijzondere avond. Ze ontvingen namelijk een gouden plaat voor hun samenwerking met René Froger aan het lied ‘Juich voor Nederland!’. Glennis Grace was ook van de partij en zong naast haar ‘Beyoncé medley’ het prachtige ‘Afscheid’.

NachtVanOranje2015-DexterReijsmeijer-GentsDe meest spraakmakende act van de avond was Snollebollekes. De nummers ‘Vrouwkes’, ‘Bam Bam (Bam)’ en ‘Snollebollekes’ zorgden ervoor dat een uitverkocht Ahoy spontaan begon te springen. Danny de Munk zorgde voor wat ouderwetse gezelligheid met zijn ‘Verdomd Alleen’ uit Ciske de Rat. Wolter Kroes volgde met ‘Ik heb de hele nacht liggen dromen’ en de koning van Ahoy – Lee Towers – sloot traditiegetrouw de feestavond af met ‘You’ll Never Walk Alone’.

Foto’s (c) Dexter Reijsmeijer, Maxazine.nl

Deel: