La Truite Magique – het kleinschalige zomerfestival dat plaatsvindt in een betoverende vallei in de Ardennen – heeft een aantal nieuwe bands aan haar line-up toegevoegd. Nieuwe namen zijn Steve Gunn, Mister & Mississippi, Tubelight, Champs, zZz, Belle of Louisville en Brock and the Brockettes. Eerder maakte La Truite Magique bekend dat o.a. Afterpartees, PAUW, Moaning Cities, Birds That Change Colour en Man From The South hun opwachting maken op deze tweede editie van dit festival. La Truite Magique vindt plaats vrijdag 14, zaterdag 15 en zondag 16 augustus 2015 in Tavigny, vlakbij Houffalize (Belgische Ardennen).

Overgevlogen uit New York komt Steve Gunn het Singer-Songwriter genre op La Truite Magique versterken. Verwacht prachtige breekbare droomfolk en psychpop bij CHAMPS, een band van Isle Of Wight. Opgejaagd door de Amerikaanse zuidenwind, vertolkt het Belgische Belle of Louisville americana. Eveneens uit België en toegevoegd aan de affiche van het festival, de Psychedelische shoegaze band Tubelight. Uit Nederland komt de alom geprezen indiefolkband Mister & Mississippi evenals de bluegrass band Brock and the Brockettes. Het woeste orgel/sleaze-duo zZz zal ook zijn opwachting maken op La Truite Magique.

Niet zomaar een muziekfestival
La Truite Magique heeft de intentie een verkwikkende weekendvakantie te zijn, in de wilde natuur met een muzikale line-up en een culinair aanbod dat opgaat in de sfeer en omgeving. De eerste editie zorgde al voor een gezonde blos op de wangen van de avontuurlijke festivalganger. Zo beleefden de bezoekers drie dagen vol zeldzaam geworden rijkdom met lucht die zo zuiver is dat men er dronken van wordt. Zonder informatiestroom, maar met een rivierstroom. Het (h)eerlijke eten en bier uit diverse vaatjes en een bijzondere sfeer van samenhorigheid vervolmaakten het geheel en zorgden er voor dat zowel bezoeker als muzikant achteraf met veel heimwee terugblikt. Maar niet getreurd… Aan de tweede editie wordt met hart en ziel gesleuteld: meer van hetzelfde, maar nog beter.

De unieke en prachtige locatie dwingt de organisatie om zowel qua decor als muziekkeuze voor het meest passende te gaan: betoverend, doch respectvol ten opzichte van de natuur. Muzikale fastfood zal men op La Truite Magique niet vinden. Muzikanten die naar het festival komen met de verwachting er snel hun plaatje na te spelen, blijven thuis. Want op La Truite Magique speel je als artiest voor je leven… met volle goesting. Waarna je wordt beloond met een publiek dat je op handen wil dragen en dat met een gesigneerde vinyl in het tentje zal kruipen. Optredens vinden plaats in de Magical Stage, een circustent waar gefeest mag worden. Daarnaast is er de Forest Stage, gebouwd met resthout, welke zorg zal dragen voor een razend intieme sfeer. Op deze plek kronkelt de muziek tussen de bomen. Elke ochtend wordt de bezoeker getrakteerd op akoestische ontbijtconcertjes in open lucht of op verrassende locaties. Weekendgasten worden hier tevens getrakteerd op een uitgebreid ontbijt.

Goed nieuws ook voor The Church, die staat tijdens deze editie in het midden en de bezoeker kan voor het zingen naar binnen. The Church brengt mensen samen om één van hun meest primaire behoeften te vervullen: samen eten aan lange tafels en kracht opdoen dankzij de wilde kookkunsten van Amaro Creative Industries. Wanneer de laatste band is vertrokken, wordt The Church een bruine kroeg waar men nog even kan napraten voor hij geheel voldaan zijn tent inrolt. Dat kan, want de camping staat namelijk op het festivalterrein. Naast The Church, vind je de Heaven Bar (‘Heaven is a place on earth remember) waar lokale hapjes de streekbieren vergezellen, uiteraard in glas geschonken.

De komende maanden wordt de rest van de line-up en randprogrammering bekend gemaakt.

Klik hier voor de Aftermovie 2014.

Prijzen:
Magic 3 Day Combi Tickets: € 89,50
Dagkaart vrijdag 14 augustus: € 20,-
Dagkaart zaterdag 15 augustus: € 35,-
Day Ticket vrijdag & zaterdag zonder camping: € 50,-

Deel: