Een druk baasje, die Joe Bonamassa. Sinds hij een jaar of vijftien geleden zijn eerste album uitbracht kunnen we jaarlijks rekenen op nieuw materiaal, een bezoek aan ons land, gastoptredens bij anderen, noem maar op. Ook nu is hij weer druk aan het toeren door Europa en gelijktijdig verschijnt op dvd en blu-ray de registratie van een concert, dat hij vorig jaar gaf in het Red Rocks Amphitheatre in Colorado.

De titel ‘Muddy Wolf At Red Rock’ geeft al een hint over de inhoud van de dvd. Het is een tribuut aan de twee grote voorbeelden van de blues, Muddy Waters en Howlin’ Wolf. Ruim tweeëneenhalf uur horen we Bonamassa’s interpretatie van de songs van deze twee grootheden aangevuld met een set eigen werk. Op de tweede schijf staat nog anderhalf uur aan bonusmateriaal.

Bonamassa heeft nog nooit teleurgesteld en ook hier is hij weer bijzonder goed op dreef. Met een speciaal samengestelde band, bestaande uit Anton Fig (drums), Michael Rhodes (bas), Reese Wynans (piano, Hammond), Lee Thornburg (trompet), Ron Dziubla (sax), Nick Lane (trombone), Mike Henderson (harmonica), and Kirk Fletcher (gitaar) wordt het denkbeeldige dak van het theater gespeeld.

Een waardig tribuut aan de twee blueshelden en opnieuw een bevestiging dat Joe Bonamassa tot de allergrootsten behoort. Deze dvd heeft me al een paar uur veel plezier bezorgd. Een aanrader. (Provogue) (9/10)

Deel: