De Oosterpoort en TivoliVredenburg hebben de handen ineengeslagen en presenteren eind juni hét nieuwe reggaefestival van Nederland: Reggae Fever! Onder andere Collie Buddz, Tarrus Riley, Beres Hammond en Rebelution prijken op het affiche en zijn op zaterdag 27 juni te zien in De Oosterpoort in Groningen. Een dag later, op zondag 28 juni, komt het festival naar TivoliVredenburg in Utrecht.

De Amerikaanse/Bermudaanse reggaezanger Collie Buddz gooide in 2007 wereldwijd hoge ogen met de single ‘Come Around’. Talloze shows volgden en Collie Buddz heeft door de jaren heen dan ook een ijzersterke livereputatie opgebouwd. Hij verkocht zalen uit over de hele wereld en speelde op grote festivals als Lollapalooza en Summer Jam.

Tarrus Riley werd geboren in New York maar groeide op in het mekka van de reggae: Jamaica. Als zoon van reggaeveteraan Jimmy Riley brengt Tarrus een moderne versie van de rootsreggae, met grote maatschappelijke betrokkenheid. Hij brak door met het album ‘Parables’ en de single ‘She’s Royal’. Riley komt naar Reggae Fever met the BlaK Soil Band, Dean Fraser en Alaine.

Beres Hammond is al actief sinds de jaren 70 maar brak echt door in de jaren 90 met hits als ‘Tempted to Touch’, ‘Is This A Sign’ en ‘Respect To You Baby’. Hammond staat bekend om zijn soulvolle stem en lovers rock stijl: reggae waarin liefde en romantiek centraal staat.

Het uit Santa Barbara afkomstige Rebelution timmert sinds 2004 aan de weg. De vierkoppige reggaeband bracht tot nu toe vier albums uit en wordt geprezen om haar fijne, geslepen melodieën en sociaal-bewuste teksten.

Naast deze grote sterren is er op beide festivaldagen ook veel aandacht voor lokaal talent. Verschillende soundsystems, een markt en lekker eten maken onderdeel uit van het programma. Meer namen voor Reggae Fever worden binnenkort bekend gemaakt.

Deel: