Jelte Tuinstra, beter bekend onder de naam Jett Rebel, stond zaterdagavond in een bomvolle Apollo tent op Paaspop. Eerder speelde Jelte in de bands Valerius en The Souldiers, maar besloot in 2012 solo te gaan onder de naam Jett Rebel. In 2013 verschijnen er niet alleen twee EP’s (‘Venus’ en ‘Mars’) maar wordt hij ook bekroond tot 3FM Serious Talent. In 2014 kwam hij met zijn album ‘Hits for Kids’ waarna hij is gaan touren.

Paaspop - Jett Rebel (5 of 6)Denk je aan Jett Rebel dan komt meteen zijn megahit ‘Tonight’ naar voren in je gedachten, waar hij dan ook mee opende. Dit werd door het publiek dan ook vol enthousiasme ontvangen. Jett knalde met scheurende gitaren het optreden in. Gedurende het optreden laat hij niet alleen zijn eigen muzikaliteit zien, maar ook dat van zijn bandleden. Dat Jett Rebel muzikaal is was al bekend. Hij bespeelt vele instrumenten waaronder de piano en gitaar en speelde zijn eigen tracks in.

Gedurende de show laat deze rebelse jongeman zien dat hij harde gitaarsolo’s kan spelen maar ook symfonische stukken op het keyboard. De vele intermezzo’s tussen de nummers geven de band de mogelijkheid te laten zien dat de band sterk staat voor het komende festivalseizoen. Waar deze Jelte duidelijk naar uitziet. Met nummers als ‘Sunshine’ gaf hij het publiek een zomers gevoel waar ze gretig op in gingen.

Jelte zocht veel interactie met het publiek en sprong ook een ogenblik het publiek in om een bord met met een compliment voor zijn gitarist Lorrijn (Lexxus) te halen. Jelte en band nemen hier de tijd voor om op de boodschap in te gaan en laten het publiek luidkeels de boodschap ‘Lexi is sexy’ meezingen. Dit tot hilariteit van het publiek. Jett Rebel en band zwepen het publiek op en krijgen keer na keer een daverend applaus. Het publiek genoot zichtbaar, net als de band zelf. Een veelbelovend optreden voor de rest van het seizoen. Een seizoen waar Jett op grote festivals als Sziget mag spelen. Jett Rebel laat op Paaspop zien dat hij daar helemaal klaar voor is.

Deel: