Mike kondigde deze week al een concert in Nederland aan, vandaag heeft hij weer groot nieuws: De Britse zanger Mika brengt op vrijdag 12 juni zijn vierde album ‘No Place In Heaven’ uit. De eerste single van het nieuwe album, ‘Talk About You’ is nu te beluisteren via Spotify. De flamboyante zanger kondigde eerder deze week aan op 22 september naar Nederland te komen voor een optreden in de Amsterdamse Heineken Music Hall.

‘No Place In Heaven’ is de opvolger van ‘The Origin Of Love’ (2012), ‘The Boy Who Knew Too Much’ (2009) en het met multi-platina bekroonde debuutalbum ‘Life In Cartoon Motion’ waarmee Mika in 2007 wereldwijd doorbrak. Voor zijn vierde album werkte Mika samen met producer Greg Wells, bekend vanwege zijn werk met onder andere Katy Perry, Pharrell Williams, Adele en Rufus Wainwright. Naast zijn drukke werkzaamheden als jurylid in het Italiaanse televisieprogramma ‘X Factor’ en als coach voor de Franse versie van ‘The Voice’, schreef Mika in twee jaar tijd het materiaal voor ‘No Place In Heaven’. Het album ademt de sfeer van klassieke popalbums uit de jaren zeventig van Billy Joel, Todd Rundgren en Elton John.

Om de aankondiging van het nieuwe album te vieren, is een aantal nummers van ‘No Place In Heaven’ al via iTunes te downloaden. Het nummer ‘Last Party’ is vandaag online verschenen. Deze ode aan Freddie Mercury is tevens voorzien van een bijzondere clip geschoten door de iconische modefotograaf Peter Lindbergh. De Duitser heeft in zijn veelzijdige 35-jarige carrière nog nooit eerder samengewerkt met een muzikant. De videoclip wordt eerdaags online geplaatst.

De single ‘Popular Song’ uit 2013 die Mika opnam met Ariana Grande behaalde onlangs de magische grens van 100 miljoen views op YouTube en Vevo. Mika heeft wereldwijd meer dan tien miljoen albums verkocht. In 32 landen kregen zijn vorige drie albums de gouden en de platina status. Mika’s debuutalbum ‘Life In Cartoon Motion’ behaalde in Nederland meerdere keren de platina status. Met de single ‘Relax, Take It Easy’ stond Mika in 2007 maar liefst zeven weken op nummer één in de Top 40.

Deel: