Dour Festival, vlak buiten het gelijknamige dorp Dour in België, zal voor het eerst in haar geschiedenis niet vier maar liefst vijf dagen zijn. Een dag langer dus om te genieten van de geweldige bands die ook dit jaar weer op Dour staan. En er zijn alweer 47 nieuwe namen bekend geworden, en de line-up is hiermee verstevigd, maar nog niet volledig.

Houd je vast, hier komen ze:

Allereerst Ms. Lauryn Hill. Als lid van Fugees, maar ook solo, heeft deze dame zich ontpopt tot één van de koninginnen van het genre. Meer hip hop? Dan moet je bij Youssoupha, Big Freedia, J Rocc en Your Old Droog zijn.

Drum’n’bassers, hou je rugzakken klaar! Pendulum dj set & Verse, Dj Fresh, Noisia, Calyx & Teebee feat. LX One, Joe Ford en The Prototypes feat. MC Felon vervoegen de line up. Net als Dope D.O.D., Carnage, Vandal of de Russische gekken van Little Big.

Rock zegt u? Welaan dan: de gitaren van The Wombats, Mø, Carl Barât and The Jackals, Sunn O))), Drenge, Circa Waves, Unknown Mortal Orchestra en Palma Violets staan klaar. Het indie-programma wordt aangevuld met het tedere CocoRosie, Timber Timbre, Isaac Delusion, Moon Duo, Nicolas Michaux, Raketkanon en Rangleklods.

Voor de elektronica-liefhebbers: het wordt tijd om je benen in te smeren. Op het strijdtoneel, voor Berlijn: Marcel Dettmann, Rødhåd en Recondite. Voor Frankrijk: Joris Delacroix dj set, Alesia, Joachim Pastor et Claude (aka Fulgeance) live. Voor de UK: George FitzGerald. En dan hebben we het nog niet gehad over de vloedgolf nieuwe sounds van Evian Christ, FKJ, Kiasmos, Dream Koala, Superpoze live, Seven Davis Jr, The Geek x Vrv.
Om af te ronden, zijn we blij om Batida, Alo Wala en Fatima & The Eglo band te verwelkomen, in de categorie “muziek uit alle uithoeken van de wereld”.

Dour festival vind plaats van woensdag 15 t/m zondag 19 juli.

Deel: