The Beatles zijn al meer dan 45 jaar “uit elkaar”, maar nog steeds houdt hun muziek miljoenen over de hele wereld bezig en zijn de verkopen van hun oude platen (cd’s) gigantisch. Elk jaar gaan er wereldwijd nog miljoenen over de
toonbank. En ook in de download lijsten staan de Beatles in de hoogste regionen. De muziek van John Lennon, Paul McCartney, George Harrison & Ringo Starr mag ondertussen klassiek genoemd worden. ‘Yesterday’ werd zelfs verkozen tot ‘Song van de (twintigste) eeuw’.

45 Jaar na het uiteenvallen van The Beatles, blijkt er nog steeds een grote belangstelling te bestaan voor alles wat de ‘Fab Four’ gedaan hebben. Ex-Beatles Paul McCartney en Ringo Starr treden overal nog steeds op voor uitverkochte zalen. Van Ringo Starr verschijnt dit voorjaar een nieuwe CD en Paul McCartney geeft in Juni 2 concerten in Amsterdam.

Beatles fans, verzamelaars en liefhebbers kunnen op zaterdag 4 april terecht in het Best Western City Hotel aan de Lange Mare 43 in Leiden (dicht bij station Leiden-Centraal en met ruime parkeergelegenheid in de buurt) waar,
al voor de 33ste keer, “BEAT-MEET” plaats vindt. Op deze Beatles beurs kunnen fans, liefhebbers en verzamelaars lekker snuffelen tussen de duizenden LP’s, singletjes, CD’s, DVD’s, boeken, bladen,video’s en memorabilia die te kijk, te koop of te ruil zijn. Er worden standhouders uit Engeland, Duitsland, Frankrijk, Japan en natuurlijk
uit Nederland verwacht, dus het aanbod zal spectaculair zijn. Voor dit evenement komen bezoekers vanuit de hele wereld (zelfs vanuit Australie en de USA) naar Nederland!!

Onze speciale gast is Sam Leach uit Liverpool die in de jaren 1961-1962 maar liefst 49 Beatles concerten organiseerde, met als toppers zijn ‘Operation Big Beat’ shows waar meer dan 8000 bezoekers op afkwamen en met als
merkwaardigste concert het Beatles optreden in Aldershot voor maar 18 bezoekers!

Op deze dag verschijnt ook het nieuwe ‘A Is For Apple’ boek, deel 1 van een een mega project over de geschiedenis van het ‘Apple’ platen label. Schrijver Ed Dieckmann is aanwezig voor een signeersessie. Ook aanwezig zijn de Paul McCartney en Beatles fanclubs. En er is Live muziek van singer/songwriter Willem Bodhi.

Bezoekers kunnen tevens Beatles platen of memorabilia meenemen om te ruilen/verkopen of vrijblijvend te laten taxeren. En wie na afloop nog niet genoeg heeft van de Beatles kan vervolgens in de stad Leiden nog terecht voor nog meer Beatles muziek want er vinden op 3 plaatsten optredens plaats! Vanaf 16:00 uur treedt Yorick van Norden op in Café In De Marenpoort (Lange Mare 36) en vanaf 17:00 uur speelt Willem Bodhi in Lemmy’s Biercafé (Morsstraat 24) en als afsluiter speelt Xavier Baudet vanaf 21:00 uur in Estaminet Schommelen (Lokhorststraat 19).

Deel: