Atanga Boom werd in 2012 opgericht en bestaat uit zes muzikanten die podiumervaring opdeden bij onder meer Jose James, Caro Emerald, Monsieur Dubois en La Boutique Fantastique. De band presenteerde het gelijknamige debuutalbum vrijdag in een goed gevulde bovenzaal van Paradiso. Atanga Boom bracht een niet-alledaagse mix van Afrofunk, jazz en world, in de bijzondere bandbezetting: de tuba en baritonsaxofoon spelen een grote rol, naast de groovende drums en percussie. Gitaar en toetsen maken het af.

Een fijne afwisseling van de overwegend instrumentale, niet altijd even toegankelijke nummers wordt geboden door de zang van percussioniste Sarah van Impe. Conclusie: een heel gevarieerd repertoire gebracht door zeer gedreven muzikanten. Atanga Boom is nog te zien in Dizzy in Rotterdam (21 maart), Gebr. Nobel in Leiden (27 maart), DJS in Dordrecht (2 mei) en op het Houtfestival in Haarlem (21 juni).

Foto’s (c) Eric van Nieuwland

 

Deel: