Tot groot genoegen van de liefhebbers van betere hiphop en R&B, keert Encore Festival dit jaar op zondag 30 augustus terug naar de Amsterdamse NDSM-werf. Enkele uren na de aankondiging van Encore Festival 2015 waren alle Early Bird tickets volledig uitverkocht.

De eerste headliner van Encore Festival 2015 is ook meteen één van de grootste hiphopsensaties van dit moment: Rae Sremmurd. De rappers Swae Lee en Slim Jimmy gooiden het afgelopen jaar hoge ogen met hun debuutalbum ‘SremmLife’ en gigantische hitsingles als ‘No Flex Zone’, ‘No Type’ en ‘Up Like Trump’.

Een andere verantwoordelijke voor fantastische clubbangers is DJ Mustard. In 2011 maakte de wereld kennis met zijn kenmerkende sound op Tyga’s kraker ‘Rack City’ en daarna produceerde Mustard singles van o.a. 2Chainz, Kid Ink, Chris Brown, T-Pain, YG, Tinashe, Wiz Khalifa, Ty Dolla $ign en Jeremih.

De Amerikaanse producer, dj en songwriter Mr. Carmack maakte snel naam als meest verkopende artiest op Bandcamp! Als onderdeel van Soulection en TeamSupreme crews dropt de man aan de lopende band frisse producties, beattapes, EP’s en remixes, die zich laten kenmerken door een futuristische elektronische sound. Zo verschenen in 2014 de super EP’s ‘Drugs’ en ‘Exodus’.

De Amerikaanse Iamnobodi remixte artiesten als D’Angelo, Erykah Badu en Amel Larrieux, produceerde voor verschillende acts en maakt met een unieke mix van jazz, soul, R&B en beats heerlijke muziek om op weg te dromen, maar ook keihard op te dansen. Zijn eigen releases verschijnen via het befaamde Soulection label.

De piepjonge, uit New Orleans afkomstige rapper –en zanger Pell wordt volgens Spotify één van de grootste sterren in 2015. Niet zo verwonderlijk als je bedenkt dat zijn debuutalbum ‘Floating While Dreaming’ al miljoenen keren gestreamd werd.Met zijn ontspannen flow, doordachte lyrics en warme beats beleeft Pell tijdens Encore Festival zijn Nederlandse live debuut.

Tijdens Encore Festival 2015 wordt Nederland vertegenwoordigd door Cho en Sevdaliza. Cho is momenteel het beste wat Nederland te bieden heeft op het gebied van hiphop en R&B. Onder de vleugels van mentor Adje ontwikkelde hij een eigen stijl waar weinig collega-rappers aan kunnen tippen. Zijn mixtape ‘Knock Knock 2’ zit beter in elkaar dan menig album, hij drukte heerlijk brutaal zijn stempel op de SlodderVosGang EP en met de single ‘Misschien wel he?!’ heeft Cho zichzelf definitief in de kijker gespeeld.

Liefhebbers van sexy futuristische elektronische R&B komen aan hun trekken bij de performance van zangeres en producer Sevdaliza. Haar onlangs uitgebrachte EP ‘The Suspended Kid’ staat vol melancholische, donkere elektronica-tracks.

Daarnaast zullen DJ’s Prime, WaxFiend, Abstract, Irwan, Wantigga en Rancido hun draaikunsten live ten gehore brengen tijdens Encore Festival 2015. Alle vijf behoren tot de beste hiphop en R&B DJ’s van Nederland en bewijzen dit regelmatig tijdens de ENCORE clubnachten in de Melkweg.

Meer namen voor de tweede editie van Encore Festival worden binnenkort bekend gemaakt.

Deel: