Singer-songwriter Maaike Ouboter heeft vanmorgen haar debuutalbum aangekondigd. Samen met Sony Music brengt Maaike de plaat met de titel ‘En hoe het dan ook weer dag wordt’ op 19 juni a.s. uit.

Met ‘Dat ik je mis’ maakte Maaike in 2013 een verpletterende indruk op de jury van tv-programma De Beste Singer-Songwriter van Nederland. En daarna de rest van Nederland en België. De single kwam op 1 binnen in de belangrijkste hitlijsten en is de weerslag van Maaikes onderzoek naar wat missen is, met de dood van haar ouders als aanleiding.
De titel van Maaike’s album is haast haar mission statement. En Hoe Het Dan Ook Weer Dag Wordt is een strofe uit een niet-afgemaakt gedicht van Maaike. Ze zegt: “Ik houd van de nacht. Alles wat in de nacht gebeurt, is gebeurd. En dan wordt het licht, onvermijdelijk. Je kan daar moeilijk over gaan doen, maar zo gaat het. De wereld draait door. Dat is goed om te weten. Het is cliché, maar ook troostend. Je kunt als mens een hoop hebben, al denk je soms van niet. Het is soms heel fijn om gewoon te kunnen zeggen dat het altijd weer dag wordt. Of om er een liedje over te schrijven.”
En Hoe Het Dan Ook Weer Dag Wordt is geproduceerd door Joost Zweegers (Novastar).

Foto: IAMKAT

 

 

Deel: