Er zijn zojuist weer 16 namen toegevoegd aan de line-up voor Lowlands 2015.

Underworld: Niet alleen de hele ‘dubnobasswithmyheadman’-generatie is opgegroeid met Underworlds exquise combi van house en techno, de dance zelf is groot geworden dankzij bands als zij. Het mag duidelijk zijn, aan superlatieven geen gebrek bij deze Britse dancegrootheden. Zanger/gitarist Karl Hyde en toetsenman Rick Smith timmeren al meer dan dertig jaar op verschillende manieren aan de weg. Na solo-uitstapjes zijn ze bezig om het Underworld-materiaal op te poetsen. Op Lowlands laten ze nog maar eens horen hoe briljant dat klinkt.

Mark Ronson (DJ-set): Plots dook er een nummer op waar iedereen het over had. Radio-dj’s wisten niet hoe snel ze op replay moesten drukken en poparchivarissen snapten niet waarom ze deze disco- en funkklassieker ‘Uptown Funk’ (met zang van Bruno Mars) niet kenden. Typisch Mark Ronson om vanuit het niets met een kneiter van een hit toe te slaan. En dan heeft de Britse producer op zijn nieuwe album ‘Uptown Special’ nog veel meer instantklassiekers staan, én twee nummers met Stevie Wonder. De platentas die Ronson meeneemt naar Lowlands zal in elk geval vol zitten met bekende nummers en onbekende parels. Altijd dansbaar, altijd feest.

Daarnaast zijn ook de namen bevestigd van:

Joey Bada$$
Chef’Special
Boys Noize b2b Baauer
All Time Low
Echosmith
Imelda May
Allah-Las
Father John Misty
La Roux
What So Not
Shura
Seinabo Sey
Bad Breeding
Slaves

Lowlands 2015 vindt plaats in het weekend van 22 augustus.

Deel: