In april 2014 trad de Engelse bluesman Ian Siegal met zijn Nederlandse band op in de North Sea Jazz Club in Amsterdam. En van dit optreden is nu een livealbum verschenen met de titel ‘One Night In Amsterdam’. Zoals gezegd, een Nederlandse band, die hem begeleidt, bestaande uit gitarist Dusty Ciggaar, drummer Raphael Schwiddessen en bassist Danny van’t Hof. Kortom, de Rhythm Chief. Tess en Joel Gaerthé verzorgen de achtergrondzang.

‘One Night In Amsterdam’ is het tweede livealbum dat van Siegal verschijnt; enkele maanden geleden was er al het akoestische ‘Man & Guitar’, maar op de nieuwe gaat hij er weer stevig en elektrisch tegenaan. De heren waren die avond goed op dreef en dat komt op de cd uitstekend over. Van de twaalf songs heeft Siegal er een aantal nooit live gespeeld, wat de spontaniteit van het geheel ten goede komt. Vanaf de rock ’n roll-klanken van de opener ‘I Am The Train’ zit meteen de stemming er goed in. Andere songs die bijzondere indruk op mij maken zijn het prachtige ‘Early Grace’ en het swingende ‘Kingdom Come’. Vooral het schitterende gitaarwerk van Dusty valt op in de Tom Russell cover ‘Gallo Del Cielo’.

Een heel goed livealbum met een prima geluidskwaliteit. De muziek is goed en aanstekelijk te noemen. Het is zeker het aanschaffen waard. (Nugene Records) (7,5/10)

Deel: