Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van concerten en festivals. Dagelijks wordt er één concert uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben!

Woensdag 18 maart: Halestorm in 013 Tilburg

Deze hardrockers uit het Amerikaanse Pennsylvania rond de gouden, krachtige strot van zangeres Lizzy Hale mixen dikke metalriffs met powerballads en post-grunge . En dat allemaal gegoten in een monsterlijk vet geluid .De band gaat in het thuisland als een speer en won een Grammy voor de de kraker ‘Love Bites (So Do I)´ van het tweede album ‘The Strange Case Of…´uit 2012.

Halestorm werd in 1998 opgericht door broer en zus Lzzy en Arejay Hale. In 2005 werden zij gecontracteerd door Atlantic en kwam er een live EP uit. Vervolgens gingen zij touren met o.a. Shinedown, Seether, Flyleaf en Trapt. In 2008 kwam het debuutalbum “Halestorm” uit. Zangeres Lzzy werd geïnspireerd door Pat Benatar, Janis Joplin en Metallica wat resulteert in een donkere sensualiteit.

De melodische heavy metal band Nothing More en de party rock ’n roll band Wilson zijn de supports tijdens de tour. De show in 013 is de enige Nederlandse show van deze tour.

Meer info en kaarten:  http://www.013.nl/programma

Deel: