Slagwerkgroep Slagerij van Kampen trekt dit theaterseizoen door Nederland met hun nieuwe theatervoorstelling genaamd ‘Beats ‘N Brass’. Met de komst van deze theatertournee slaat de van oorsprong Eindhovense slagwerkgroep een nieuwe weg in. Buiten de welbekende slagwerkinstrumenten brengen zij ditmaal ook een blazerssectie mee naar het Theater. Op 14 maart 2015 trok het gezelschap naar Theater de Leest in het Brabantse Waalwijk waar zij hun energieke klanken ten gehore brachten in een afgeladen theaterzaal.

De Nederlandse slagwerkgroep ‘Slagerij van Kampen’ zag in 1982 het levenslicht. Componisten Mies Wilbrink en Willem van Kruijsdijk zagen toekomst in een popgroep die enkel bestond uit slagwerkinstrumenten. De uit Eindhoven afkomstige slagwerkwerkgroep is inmiddels uitgegroeid tot een van de meest bekende slagwerkgroepen in de Benelux. Met diverse drum- en percussie-instrumenten brengen zij composities ten gehore, afkomstig uit diverse muzikaal-culturele achtergronden. Ondanks dat beide initiatiefnemers niet meer op het toneel te vinden zijn, brengt de huidige bandformatie nog altijd vele van de door hen geschreven composities ten gehore.
 
Bandleden Olaf Fase, Clara de Mik, Boudine van Slobbe, Johan Boere en Robin van Vliet brengen dit theaterseizoen samen met een drietal blazers de voorstelling Beats ‘N Brass letterlijk tot leven. Vanaf het moment dat de eerst stok het vel raakt, straalt de energie van het toneel af en wordt het publiek overweldigd met de geniale klanken van de vijf drummers. Met enkel een berg aan slagwerkinstrumenten, een keyboard, een trompet, een saxofoon en een schuiftrompet, brengen zij vele bijzondere composities tot leven in een spectaculair avondvullend programma. Zo brengen zij diverse Slagerij van Kampen klassiekers ten gehore en spelen zij diverse liederen van hun nieuwe album genaamd ´Lip Service´.  

De composities worden aan elkaar gepraat door bandlid Johan Boere. Hij brengt ook de verhalen achter de composities naar de voorgrond. Zo zou het lied ‘Tusk Memory’ over een eenzame olifant in het Circus gaan en wordt er aandacht gevraagd voor stichting Rythm for Revival, een stichting die in Burundi tamboerprojecten ondersteund. Ook bewijst Slagerij van Kampen een diepere laag in hun theatervoorstellingen te kunnen leggen. In het nummer ‘Call me a Train’ ervaart het publiek een tweeluik waarbij zij een deel van het lied buiten de trein staan, maar ook deels meereizen met de trein. Een bijzondere maar bizarre ervaring, waaruit blijkt dat Slagerij van Kampen daadwerkelijk slagwerk naar een hoog theatraal niveau weet te tillen.

Slagerij van Kampen brengt met Beats N Brass een heerlijk maar bovenal energiek theaterprogramma naar de Nederlandse theaters. De blazers blazen daarbij een nieuwe frisse wind door het ijzersterke concept van de slagwerkband. Dit maakt Beats N Brass een frisse voorstelling waarbij artiest en publiek door middel van muziek dichter bij elkaar worden gebracht. Een aanrader voor jong en oud, zowel voor de drumklanken en voor de prachtige totaalshow die cast & crew neerzet op het toneel. 

Deel: