De ‘gitarist van het jaar’ komt bij je langs dit voorjaar! Pablo van der Poel, zanger en gitarist van DeWolff, is recentelijk uitgeroepen tot gitarist van het afgelopen jaar.

DeWolff is in 2007 opgericht door de broers Pablo en Luca van der Poel samen met Robin Piso. De band speelt psychedelische rock, waarin naast de gitaar van Pablo het Hammond orgel van Robin een prominente rol speelt. Afkomstig uit Zuid-Limburg speelde DeWolff haar eerste show in poptempel Paradiso. In 2009 stonden de mannen, toen pas 15, 18 en 19 jaar oud, op Pinkpop voor 10.000 toeschouwers. In 2015, een ep, 4 albums en vele duizenden podiumuren verder, is de DeWolff alleen nog maar beter geworden. Met ‘Grand Electric’ uit 2014 is hun psychedelische rock aangevuld met pakkende, soms bijna catchy liedjes. Live weet DeWolff haar nummers pas echt tot leven te wekken in stevig rockende, soms lang uitgesponnen jams.

DeWolff heeft tussen haar tour door Spanje en Frankrijk en het aankomende festivalseizoen tijd gevonden om voor een clubtour in Nederland voor ongetwijfeld zinderende clubshows.

16 april, Atak, Enschede
17 april, Apollo, Emmen
18 april, Tivoli de Helling, Utrecht
23 april, Rotown, Rotterdam
24 april, W2 poppodium, Den Bosch
25 april, De Spot, Middelburg

Foto (c) Dirk van den Heuvel, Maxazine.nl

Deel: