Boudewijn de Groot komt volgende maand met een nieuw studio album. Het album zal ‘Achter Glas’ gaan heten en verschijnt op 17 april.

Het is zijn eerste nieuwe album sinds ‘Lage Landen’ uit 2007. Hoewel de inmiddels 70 jarige zanger in het verleden altijd samenwerkte met tekstschrijven, waarvan voornamelijk met de in 2002 overleden Lennaert Nijgh, heeft hij dit keer alle nummers voor het nieuwe album zelf geschreven. Het nieuwe album zal 15 nieuwe nummers bevatten over relaties uit het verleden en nu. Hierover zegt hij: ‘Relaties vormen, in de breedste zin van het woord, de rode draad van het album. Relaties van vroeger, die nog even tastbaar lijken als in het verleden, maar onbereikbaar blijven. Vandaar de titel ‘Achter Glas’: alsof je door een vensterraam of naar een ingelijste foto kijkt.

Vorig jaar ging Boudewijn de Groot voor het laatst op solotournee. Hierbij kondigde hij aan dat hij voor het laatst zijn bekendste nummers als ‘Het Land van Maas en Waal’, Testament’ en ‘Jimmy’ zou spelen. Maar het bleek niet zijn laatste tournee te zijn. Want in 2016 zal hij samen met Henny Vrienten en George Kooymans van de Golden Earring op tournee gaan langs de Nederlandse theaterzalen.

Deel: