The Press and the Presidents, Wilhelm Freddie, Roots Rising en Pretty Filthy Creatures vormen samen de tweede serie bands die worden aangekondigd voor het Booster festival, en komen daarmee in de spotlights voor de regionale muziekindustrie in Twente. Eerder werden al Karel J. Schepers, NNENN, Nairobi Golf Kid, Baba Jaga en The Interns bevestigd.

The Press and the President zijn afkomstig uit de Veluwe, en zaten het afgelopen jaar in het talentprogramma van poppodium Hedon in Zwolle. De band maakt muziek die omschreven wordt als electro-pop met een snufje pop-punk. Hun eerste EP in 2013 en de single ‘Roadtrips And Campfires’ in 2014 beloofde ons veel goeds, maar we verwachten nog veel meer in 2015!

Uit Deventer komt ruwe diamant: Wilhelm Freddie. Ze zweven ergens tussen post-punk en punk-funk. Hun gezonde en energieke gekte op het podium zorgt voor een muzikale trip waarbij diverse genres met elkaar worden bestoven. Dat lieten ze eerder al zien op Eurosonic Noorderslag. Op 7 maart releasen ze de EP “The Inevitable Quest To Smiletsland” in het Burgerweeshuis als voorprogramma van The Ex.

Ook uit Deventer komt Roots Rising. Dit pasgeboren spektakel brengt sterke, muzikale reggae- en ska naar je heupen en gebruikt daarvoor een blazer en drie vocalisten, waaronder de zangeres van Knarsetand. Met hun energie, ervaring, dynamiek en groove brengen ze je in een dansbare buitenlandse wereld van positiviteit. Met als typische opvatting van de band ‘support je lokale en nationale helden’ is het logisch dat deze band een plek op het Booster festival verdient.

Uit Hengelo komt de industriele rockband Pretty Filthy Creatures, waarvan de zanger al enige faam verewierf onder de naam Burçak. Ze kenmerken zich door hun verhalende teksten over duisternis, bloederige monsters en het onbekende. Mocht je leven je lief zijn, denk dan twee keer na voordat je naar de show komt; ze lusten je rauw!

Het Booster Festival 2015 vindt plaats in de Enschedese binnenstad; Atak, Mystiek Theater, de kapel van De Wonne, De N8kelder en in diverse andere zalen en kroegen. Het festival is ’s avonds en ’s nachts op zaterdag 18 april in de binnenstad van Enschede. De entree is gratis.

Deel: