The Brave (het enige openlucht festival van Nederland dat zich volledig richt op singer-songwriter, indie en folk) en vriend van Maxazine, heeft de eerste twaalf namen uit de line-up bekend gemaakt. The Brave haakt in op de revival van de singer-songwriter en zet de traditie van troubadours voort. Opkomende artiesten als Rondé, Joel Baker en Charl Delemarre spelen in een intieme setting op de groene heuvels en in het amfitheater van het landgoed. Deze tweede editie zal plaatsvinden op zaterdag 15 augustus in de ‘Tuinen van West’ gelegen tussen Amsterdam en Haarlem.

The Brave haalt elk jaar veelbelovende artiesten naar de lage landen en presenteert hun debuutoptreden tijdens het pionierende festival. Het talent dat dit jaar hun festivaldebuut in Nederland maken zijn voorlopig Malky, Joel Baker en David Rönnegård. De Duitse band Malky valt op door hun energieke optreden. Door een snufje Motown toe te voegen aan hun door de Beatles geïnspireerde nummers, creëren zij hun eigen unieke muziekstijl. De Britse soul-funk songwriter Joel Baker is al succesvol in eigen land in speelde al eerder op Reading Festival. De Zweedse David Rönnegård staat met zijn ene been in de klassieke folk en met zijn andere been in de moderne rock en pop. De artiest die vorig jaar via The Brave in Nederland doorbrak, is Jake Isaac en speelt nu onder andere op Motel Mozaïque en London Calling Outdoors.

Eén park, drie podia, 15 uur lang muziek en 24 acts. Op het terras bovenop de picknickheuvel wordt terplekke zelfgebrouwen bier verkocht en heb je uitzicht over het hele festivalterrein. De eerste editie van The Brave viel vorig jaar in de natste augustusmaand van de eeuw, maar de animo voor een nieuw muziekfestival bleek groot. In totaal bezochten 2.600 muziekliefhebbers de eerste editie. De opzet van het festival wordt dit jaar nog intiemer. Bij het amfitheater kun je wegdromen bij rustige singer-songwriters, op het hoofdpodium spelen epische en meeslepende festivalknallers en in de huiskamerachtige Speakeasy tent treden met name indie artiesten op. Dit jaar komt er een extra foodcorner met gerechten uit Japan, Italië, Amerika en Frankrijk.

De line-up van The Brave bestaat uit een paar pittige up-tempo acts. Vanaf middernacht beginnen de campfire sessions met de akoestische rock’n’roll van de bebaarde mannen van Small Time Crooks uit Rotterdam. Artiesten van Nederlandse bodem zijn ruim vertegenwoordigd. The Brave werkt samen met grote talentenjachten, zo zijn de winnaars van Mooie Noten en de Grote Prijs van Nederland hier te zien. Grote Prijs winnaar Charl Delemarre, een jonge muzikant met oude ziel en diepe doorleefde stem, wordt nu al vergeleken met grote zangers en tekstschrijvers als Maarten van Roozendaal en Bram Vermeulen.

De behoefte aan kleinschalige festivals is afgelopen jaren enorm toegenomen. The Brave richt zich op de muziekliefhebber die dapper genoeg is om buiten de gebaande paden te denken en iets nieuws durft uit te proberen. The Brave geeft een stem aan de tegenbeweging die genoeg heeft van massaliteit.

Het festival biedt ruimte aan ongeveer 3.000 bezoekers. De versterkte muziek op de drie podia duurt van 11.00 tot 23.00. Na afloop mag er akoestisch gejamd worden bij de verschillende kampvuren op het festivalterrein. De eerste 12 namen zijn bekend, in de lente worden de overige artiesten bekend gemaakt.

De line-up tot nu toe is: Rondé, Malky (DE), Joel Baker (UK), Charl Delemarre, Small Time Crooks, David Rönnegård (ZE), Aestrid, Jerusa, Alasca en Drawing Circles (DE).

Deel: