Kensington pakte uit voor hun show in de Heineken Music Hall. Ze regelden namelijk niet een maar twee supports acts. De vreemdste eend van de twee was toch zeker wel de indie rock band Bombay, die kort voorheen nog Bombay Show Pig heette. Bij een nieuw geluid en een nieuwe samenstelling hoort ook een nieuwe naam, aldus de band. En waar kun je dat nieuwe geluid, met een tweede debuutalbum op komst, beter later horen dan tijdens een support act in de Heineken Music Hall?

Lef heb je nodig om als vrij onbekende band op te treden in een van de grootste concertlocaties van Nederland. Het spelen van een belangrijke grote sportshow kan een next level step voor een band betekenen. Het is dan ook alles of niets. Bombay kiest voor alles. Energiek brengen ze het publiek weer terug op gang, zetten ze langzaam het standje dansen aan en spelen ze ieder nummer met volle overgave.

Hoewel het vocaal af en toe onderdeed aan de harde instrumentale klanken van de band denk ik dat ze zeker veel nieuwsgierige nieuwe fans gewonnen hebben.

Bombay is zeker een band om in de gaten te houden. Want de kracht waarmee ze hun nieuwe geluid de wereld in brengen samen met de nieuwe samenstelling is hetgene waarmee de band nog ver gaat komen. Bombay is klaar voor Nederland en Nederland wordt langzamerhand klaar voor Bombay.

Deel: