Waylon is als laatste artiest toegevoegd aan de verrassende line-up van de derde editie van het meezingspektakel Holland zingt Hazes. Het is voor het eerst dat de populaire zanger meedoet aan de concertreeks op 26, 27 en 28 maart 2015 in de Ziggo Dome in Amsterdam. Afgelopen september bracht Waylon zijn album ‘Heaven after midnight’ uit en kwam daarmee binnen op #1 in de Nederlandse album charts. Daarnaast is Waylon onder andere bekend van zijn optreden op het songfestival met ‘The Common Linnets’. Waylon over Hazes: ‘Hij is een cultfiguur en ik vind het een eer en uitdaging om de zo geliefde songs te mogen vertolken.’

Holland zingt Hazes is een ode aan de legendarische volkszanger André Hazes. Onder leiding van de band van Eric van Tijn zingen Roxeanne & André Hazes Jr., Jeroen van der Boom, Jamai, Martijn Fischer, Ruth Jacott, Anita Meyer, Danny de Munk, Xander de Buisonjé, Peter Beense en Waylon alle hits van Hazes. Samen met het 15.000 koppige publiek laten de artiesten het ‘Hazes gevoel’ weer herleven. Het publiek kan luidketels meezingen met nummers, van de in 2004 overleden zanger, als ‘Bloed, Zweet en Tranen’, ‘Een Beetje Verliefd’, ‘Wij Houden van Oranje’, ‘De Vlieger’ en vele andere songs.

(c) Yuri Saalberg, archief Maxazine

Deel: