Het langverwachte nieuwe album van de Libertines, wat volgens Barât waarschijnlijk in April zal worden opgenomen, zal eind dit jaar uit komen. In december vorig jaar werd in een filmpje al getoont dat ze hun platencontract bij Virgin/EMI in Thailand ondertekenen en Pete Doherty liet weten dat ze hun eerste album na 11 jaar zullen gaan opnemen in de Karma Studios in Thailand. Volgens Carl Barât zijn de nummers die hij en Pete al hadden geschreven voor dit album “verrassend optimistisch”.

Vandaag kwam er een nieuw feitje naar buiten over het nieuwe album. De Libertines zouden graag willen samenwerken met Noel Gallagher. “Ik wil graag met hem samenwerken” aldus Carl Barât over zijn aankondiging Gallagher als producer van het nieuwe Libertines album te willen. Barât verklaard in de nieuwe NME waarom hij een samenwerking met Noel ziet zitten. “Ik zal Noel Gallagher een e-mail sturen. Ik weet dat hij erg druk is, maar hopelijk heeft hij een beetje tijd voor de Libertines, die hem zo liefhebben,” zegt hij. Barât onthult ook dat Gallagher al eerder heeft laten weten interesse te hebben in de rol van producer. “Noel is Noel toch? Ik zou graag met hem werken. Hij is hilarisch, maar hij heeft ook zo’n heldere visie. Dat is iets wat de Libertines zeker kunnen gebruiken.”

Carl Barât heeft, inderdaad een mailtje naar Gallagher gestuurd. Vandaag kwam naar buiten hoe Noel daarop heeft gereageert. “Ik zou echt graag willen, maar kan niet. We hebben een paar e-mails uitgewisselt, maar helaas willen ze dat doen in Thailand,” aldus Gallagher. “Met de beste wil van de wereld, ik ben op reis en ik kan het niet doen. Ik zou er echt graag bij betrokken worden, maar ze gaan het opnemen in Thailand en ik kan niet in Thailand zijn.”
De High Flying Birds zanger biedt wel een stuk van advies aan de Libertines, echter met betrekking tot hun derde album. Hij verklaarde: “Zolang ze niet teveel denken, zal het goed komen.”

Noel Gallagher’s tour, gekoppelt aan het nieuwe album ‘Chasing Yesterday’ dat 26 februari in de winkels zal liggen, begint op 3 maart in Belfast Engeland en op 20 Maart zal hij in een uitverkochte Tivoli in Utrecht spelen.
Vorige week werd bekend gemaakt dat de Libertines als headliner op het Best Kept Secret festival zullen staan, óók Gallagher werd als headliner gepresenteerd. Misschien zullen ze elkaar on the road nog veel tegenkomen, zodat er toch nog een andere kleine samenwerking kan plaatsvinden.

Deel: