In april organiseert poppodium Mezz in Breda weer festival Ik Zie U Graag, het Belgische popfestival van Nederland. De eerste namen zijn bekend: Gabriel Rios, Bed Rugs, Dans Dans, Hydrogen Sea, Raketkanon, Byron Bay en Yawns staan op de podia van deze zevende editie, die plaatsvindt op vrijdag 24, zaterdag 25 en zondag 26 april. De verkoop van losse dagtickets is begonnen, er zijn ook passe-partouts verkrijgbaar.

Mezz volgt de ontwikkelingen in de Belgische muziekscene op de voet en toont graag haar liefde voor de muziek van de zuiderburen. Dat doet het Bredase poppodium het hele jaar door in het programma en regelmatig pakt Mezz uit met een festival. Ik Zie U Graag is het enige Belgische popfestival van Nederland. Dan staat Mezz een heel weekend lang in het teken van muziek uit België.

Liefhebbers kunnen tijdens Ik Zie U Graag naar harte lust parelvissen en de mooiste Belgische acts ontdekken. Daarnaast komen er natuurlijk ook bekendere namen naar Mezz dit weekend en kun je genieten van diverse Belgische pinten en versnaperingen.

De eerste namen uit de line-up
Singer-songwriter Gabriel Rios verkaste naar New York voor zijn vierde album. Bed Rugs zorgt voor killerriffs, sterke meerstemmige vocalen en een voldragen psychedelische sound. De garagejazz van Dans Dans bevat psychedelische blues en extatische noir soundtracks met spacey rock ’n roll. Synthpopband Hydrogen Sea scoorde met hun donkere beats, synths en de engelachtige stem van zangeres Birsen al een grote hit met Wear Out.

De eigenwijze muziek van Raketkanon verenigt de sludgy sound van The Melvins met het experiment van Tomahawk en de chaotische psychedelica van The Butthole Surfers. Het ambitieuze Byron Bay brengt elektronische folkpop die zich ontpopt in explosieve soundscapes. Yawns maakt psychedelische sixties pop met een catchy melodie. Binnenkort worden meer namen bekend gemaakt.

Deel: