Zeg je Fischer Z dan zeg je feitelijk John Watts; de frontman van de bekende band uit de jaren ’80 die furore maakte met de plaat ‘Red Skies over Paradise’. John Watts is een kunstenaar die ook muziek maakt, daar is hij immers groot mee geworden hetgeen hem mogelijkheden bood ook zijn andere talenten aan te spreken.

Tekenaar, dichter en schilder en sinds zijn tour vorig jaar door Europa met ‘The Last Picasso’ een multimedia show waarin hij acteerde met video beelden, ook nog acteur waarbij hij na de pauze verder ging met lokale artiesten om nummers van zijn solo plaat en van Fischer Z te spelen.

In mei komt hij voor 7 concerten naar Nederland toe ter promotie van zijn nieuwe plaat ‘This is my universe’. John Watts is altijd goed voor een verrassing. De vorige toer verzorgde hij solo het voorprogramma om daarna met de band Fischer Z op te treden. Na velen jaren (2003 ‘ether’) komt er nu weer een Fischer Z plaat uit en gaat hij daarmee solo op toernee! Toch is hij niet alleen want hij draagt zijn humor altijd met hem mee die er voor zorgt dat er veel contact is met het publiek. Een man met vele talenten die niet als oldies band door het leven wil gaan maar zich nog steeds vernieuwd met elke plaat die hij maakt en elke show wil verrassen.

John is begaan met de wereld. In de jaren ’80 was de koude oorlog een thema en zijn nieuwe single ‘L.U.T.W. With Love And Peace” maakt hij zich kwaad over Jezus & Mohammed. Fischer Z speelt zich af in deze tijd; Wees er bij want voor je het weet zitten we weer in een andere tijd en heb je deze unieke man niet gehoord en niet gezien!

Foto (c) Sander van den Berg, archief Maxazine.nl

Deel: