2015 gaat de boeken in als een van de beste Eurosonic/Noorderslagversies die er zijn geweest. De 29e editie van misschien wel het veelzijdigste festival van Europa trok van 14 tot en met 17 januari zo’n 41200 muziekliefhebbers uit binnen en buitenland. Maar liefst 345 acts presenteerden zich officiëel, maar als je alle niet-officiële acts op straat en in niet deelnemende kroegen meerekent, kom je uit op dik 500 concerten in slechts 4 dagen. Wie doet Groningen dat na!

Hoogtepunten op Eurosonic/Noorderslag waren er niet zomaar enkelen of tientallen. Neen, het zou de andere bands en artiesten, maar ook het festival te kort doen om er zomaar enkele acts uit te pikken als uitschieters. Toch waren er natuurlijk acts die het publiek langer zal blijven herinneren. acts als Birth of Joy, Neerlands topband Kensington, upcomming Kovacs, of op jazzgebied bijvoorbeeld Sven Hammond en het huidige hophopicoon Typhoon, die afgelopen jaar een van de beste Nederlandse albums afleverde. En natuurlijk had je ook The Common Linnets, die niet alleen de European Border Breaksers Awars en de EBBA Public Coice wonnen, maar ok nog eens de bekende bierdouche kregen nadat het Eurovisie-duo de Popprijs in de wacht sleepte. Ook een eervole vermelding voor het Britse BandApp, die de Buma Music Meets Tech Award in de wacht sleepte. Zeker te weten een band waar we nog veel van zullen gaan horen!
Eurosonic/Noorderslag liet weer van zich horen en zal dat ook in 2016 doen, als het festival van 13 tot en met 16 januari zal plaatsvinden. Natuurlijk weer zoals altijd in het Centrum van Groningen. Dit jaar was Maxazine-fotograaf Hans Kreutzer van de partij in Groningen, al vanwaar hij een duidelijk statement opstuurde: Gelukkig hebben we de foto’s nog!

Afterpartees

All We Are

Astidir

Aurora

Beatrice Eli

Carnival Youth

Dakhdaughters

Frankie Animal

Gogo Berlin

Kate Havenik

Kiasmos

Kovacs

Lary

Mapei

Miss Kenichi

Mongoose and the Boombox

Obo

Orange Skyline

Osoleone

Rae Morris

Sexton creeps

Shaka Ponk

Skipanddie

Soak

Stuart Mavis

Svava

The Hearing

The Rooftop Blinders

The Tingtings

Twin Atlantic

Foto’s ©: Hans Kreutzer – Maxazine

Deel: