The Libertines voorman Pete Doherty zegt dat de Britse rockers de nummers voor hun nieuwe album al een tijd af hadden, maar dat ze nu op hun plek vallen voor een debuut.
“We hadden altijd de juiste muziek, maar hebben zoveel weggegooid” vertelt Pete aan NME. “Sommige werden stiekem op internet weggegeven of waren niet goed opgenomen. Dus dit is een kans voor ons om een plaat te maken in plaats van het aan elkaar nieten van kleine stukjes bij elkaar.”

En voor degenen met de vraag of de onlangs herenigde Libertines kunnen voldoen aan hun materiaal van een decenia geleden, zegt Doherty dat hij niet al te bezorgd is over alle verwachtingen. Pete die vorige maand officieel afkickte van zijn heroïne verslaving laat zien dat hij zich niks aantrekt van wat andere ervan zullen vinden.

“Ik kan niet zeggen dat ik in staat ben geweest goed te luisteren naar wat we deden, omdat een deel van mij er niet mee gekoppelt wil zijn, maar terwijl ik clean was heb ik geprobeerd er wat van te luisteren. Als we het kunnen oppakken waar we 10 jaar geleden zijn gestopt, f*ck wat iemand anders daar dan van vind. We zijn nog steeds op een pad naar Arcadia,” voegde hij eraan toe. “Dat is het enige dat telt voor mij.”

 

Deel: