Jimmy Somerville, ex-zanger van Bronski Beat, heeft aangekondigt dat hij begin maart zijn 6e solo album gaat uitbrengen getiteld ‘Homage’. Het album, een verzameling van 12 originele disco tracks, is een eerbetoon aan het genre dat het gedurende zijn tienerjaren inspireerde.

“Een eerbetoon brengen aan Disco is iets dat ik altijd al heb willen doen. Ik had nooit gedacht dat ik het voor elkaar zou krijgen, maar het is gelukt. Het album is perfect, briljant om eerlijk te zijn”, vertelde Somerville. “Alle invloeden, alle muziek waar ik naar heb geluisterd zit erin. Als ik er naar luister dan voel ik me weer 15, zittend op mijn bed, het vinyl uit de hoes halend, het afspelen op de platenspeler, daarna het lezen van alle tekst die op de hoes staat en mezelf verliezen in de muziek”.

Afgelopen herfst werden er twee teasertracks – ‘Back To Me’ en ‘Travesty’ digitaal uitgebracht, dit als voorproefje voor het aanstaande album. Toen Somerville samen met producer en vriend John Winfield bezig was met het album had Jimmy het idee om de songs in Disco tracks te veranderen. John hoefde niet overtuigd te worden. “We pakten alle songs beet en maakten er Disco tracks van; toen we daarmee bezig waren realiseerde ik me dat ze veel beter klonken, ze kwamen als het ware tot leven”, legde Somerville uit.

‘Homage’ zal verkrijgbaar zijn als Limited Edition CD in een zogeheten Gatefold sleeve en als Coloured Vinyl double LP in Gatefold Sleeve.

Tracklist ‘Homage’:
‘Some Wonder’
‘Strong Enough’
‘Freak’
‘Taken Away’
‘Back To Me’
‘The Core’
‘Travesty’
‘Bright Thing’
‘Lights Are Shining’
‘This Hand’
‘Overload’
‘Learned To Talk’

Deel: