U2 frontman Bono zal waarschijnlijk zijn gitaren voorgoed in de kast kunnen leggen, dit ten gevolge van een zwaar fietsongeluk dat hij vorig jaar had. Afgelopen november kwam hij zeer ongelukkig ten val en werd met spoed naar het Presbyterian/Weill Cornell Medical Center afgevoerd alwaar er reconstructieve ingrepen werden gedaan aan zijn schouder, arm en gezicht. Op de band’s website heeft Bono laten weten wat de mogelijke desastreuze gevolgen kunnen zijn van het ongeval.

“Ik brak mijn hand, schouder, elleboog en mijn gezicht maar de echte “verwonding” die ik opliep was aan mijn Ierse trots. Onder mijn fietskleding droeg ik een geel met zwarte Lycra fiets-short. JA! LYCRA. Dit is nou niet bepaald rock ‘n’ roll”, schreef hij.

“Mijn herstel kost veel meer moeite dan ik had verwacht, terwijl ik dit schrijf is het nog onzeker of ik ooit nog gitaar zal kunnen spelen. De bandleden hebben me er aan herinnerd dat nog zij nog de westerse bevolking hiervan afhankelijk zijn”.

Bono zelf is kapot van de gedachte dat hij nooit meer zijn instrument ter hande zal kunnen nemen. Echter, niet alles is geheel verloren, hij is vastberaden zijn passie te blijven voortzetten. “Persoonlijk zou ik het heel erg gaan missen als ik mijn groene Irish falcon of mijn rode Gretsch niet meer zou kunnen bespelen, gewoon voor de fun, of voor het schrijven van nummers. Maar hebben the Edge, Jimmy Page, of een andere gitarist een titanium elleboog zoals ik nu heb?”.

Vooralsnog heeft Bono alle publiekelijke optreden voor de komende tijd afgezegd, dit om zo goed mogelijk te kunnen herstellen. De U2 Innocence + Experience Tour gaat in mei van start, de rockers doen op op 8, 9, 12 en 13 september de Ziggo Dome te Amsterdam aan.

Deel: