In een goed gevulde HMH vond afgelopen dinsdag het spektakel War Of The Worlds plaats, compleet met een 36-koppig strijkorkest de ULLAdubULLA Strings en de 9-koppige liveband Black Smoke Band. Dirigent/arrangeur Jeff Wayne gaf aan dat dit een van de meest ambitieuze producties was van de afgelopen jaren met een sterrencast.

Zoals Jason Donovan, die de rol van Parson Nathaniel speelt, Westlife’s Brian McFadden als de journalist, de X-Factor 2005 winnaar Shayne Ward als de Artillerman, Les Miserables’ Carrie Hope Fletcher speelde Beth, Parson Nathaniel’s vrouw, X-Factor 2013’s Joseph Whelan tenslotte was de stem van de mensheid. De gemiddelde leeftijd van het publiek was ruim boven de 35 in de seated show, de HMH was gevuld met stoelen die allemaal netjes op een rijtje geplaatst waren.

De show werd live gemixt in surround sound dat af en toe te horen was en bevatte vele special effects, waaronder de vallende blaadjes door de hele zaal, een grote videowall van 30 meter en uiteraard de 10 meter hoge Martian vechtmachine compleet met vuur en rook. Het was een audiovisueel spektakel.

Foto’s: Hans Kreutzer – Maxazine

Deel: