In 3Doc staat deze week Jelte Tuinstra centraal. Deze jonge muzikant, beter bekend als Jett Rebel, brak in oktober 2013 door met zijn eerste EP ‘Venus’. Live optredens bij onder andere De Wereld Draait Door en Serious Request volgden. 3Doc: Who the fuck is Jett Rebel toont het verhaal van de jonge Jett Rebel vechtend met zijn eigen identiteit. Al vanaf een jonge leeftijd wist de geboren Hagenees dat hij muzikant wilde worden, maar zijn verlegenheid stond hem vaak in de weg. Als oplossing hiervoor creëerde de rustige Jelte zijn rebellerende alter ego: Jett Rebel. Volgens Jelte wordt niet hijzelf, maar Jett Rebel gezien als de geprezen rock-‘n-rollheld. Dit leidt tot onzekerheid en kwetsbaarheid bij de 23-jarige multi-instrumentalist.

Jeugd
In zijn kinderjaren zong Jelte Tuinstra voor het jeugdkoor van Majel Lustenhouwer, dat plaatopnames van onder anderen Jochem van Gelder en Rob de Nijs ondersteunden. Op zijn twaalfde deed de muzikant mee aan het Junior Songfestival samen met zijn band The Edge, maar succes bleef uit. In september 2012 besloot hij muziek voor zichzelf te gaan maken onder de naam Jett Rebel. Als zijn alter ego had de Hagenees binnen een jaar groot succes en werd hij door 3FM uitgeroepen tot 3FM Serious Talent.

Hits For Kids
Op 31 oktober van dit jaar kwam zijn eerste échte album uit: ‘Hits For Kids’. Bij De Wereld Draait Door legde Jett Rebel uit dat de plaat het verhaal vertelt van wat hij de afgelopen twee jaar heeft meegemaakt. “Het gaat over de dingen die mij bezighielden, de hoogtepunten van emoties. Als een soort dagboek heb ik die liedjes geschreven.”

3Doc: Who the fuck is Jett Rebel, 21:55 – 23:00 uur, NPO 3

Deel: