De Canadese band The Tragically Hip brengt hun meest gewaardeerde album ‘Fully Completely’ opnieuw uit als DeLuxe-versie. De band rondom singer/songwriter Gordon Downie brak in 1992 wereldwijd door met dit derde album. In thuisland Canada staat ‘Fully Completely’ in de top vijf van Beste Canadese Albums van de bekende Canadese rockcriticus Bob Merserau. In 2007 kreeg het album, met een verkoop van meer dan een miljoen exemplaren, in Canada de diamanten status toegekend.

TTH-cvr-w-stickerHet album is opgenomen in de Battery Studio’s in Londen en werd geproduceerd door Chris Tsangarides, bekend van zijn werk met onder andere Black Sabbath, Depeche Mode, Killing Joke en Sisters Of Mercy. Het artwork is ontworpen door de Nederlandse kunstenares Lieve Prins. De DeLuxe-heruitgave van ‘Fully Completely’ verschijnt in drie verschillende versies. Het dubbelalbum bevat het opnieuw gemasterde album met daarop twee nog niet eerder uitgebrachte bonustracks. Daarnaast is een live-album toegevoegd dat is opgenomen in Toronto’s Horseshoe Tavern in 1992. De SuperDeLuxe-editie heeft als extra een live-DVD met daarop de tourdocumentaire ‘Heksenketel’ uit 1993, vijf lithografieen en een mooi boek met foto’s, interviews en andere memorabilia. Bij de vinyl-versie zijn de twee niet eerder uitgebrachte bonustracks toegevoegd als download-voucher.

The Tragically Hip tourt naar aanleiding van de heruitgave door Canada en de Verenigde Staten waar ze ‘Fully Completely’ integraal zullen spelen.

Deel: