Op 17 november lanceert de band rondom het illustere figuur Tommy Moustache haar debuut album in de Gouvernestraat te Rotterdam. Het album van deze vier eigenwijze heren met selectief gezichtshaar is een muzikaal eerbetoon aan deze pionier, uitvinder, filosoof, vrouwenliefhebber en poedelhater. Iedere compositie is een verwijzing naar een deel van het leven van Tommy Moustache. Zo komen onder andere aan bod: Het beruchte akkefietje met de poedel van Rembrandt van Rijn, de zoektocht in Zuid-Afrika naar een remedie voor de ziekte die het leven van Tommy tekende, zijn grote invloed op de toen nog onbekende aikaido-expert Steven Seagal en de mogelijke betrokkenheid van heer Moustache bij de mysterieuze brand in London die plaatsvond in 1666.

De muziek van deze 4-koppige band is prima in het hokje te stoppen van instrumentale, opzwepende, lichtelijk schizofrene en behoorlijk verwarrende alternatieve zappjazz. Net als hun inspiratiebron Tommy Moustache treden zij de wereld tegemoet met opgetogen borst, ingenieuze invallen, grootsheidswaan, humor, koppigheid en explosieven waar nodig. Alles met het bescheiden doel het verloop van de wereldgeschiedenis in eenzelfde orde van grootte te beïnvloeden als hun illustere voorbeeld.

Deel: