Op 5 december 2013, gebeurden er in de Idee und Klang Studio vreselijk mooie dingen. Jazz ensemble Vein (uit Basel, Zwitserland) bestaande uit Michael Arbenz (p), Thomas Lähns (b) en Florian Arbenz (d) ontmoet er namelijk Dave Liebman (s). Aan het eind van de dag zien ze niet alleen samen de zon onder gaan, maar zijn ze ook nog eens trotse eigenaars van een full length cd met maar liefst 13 nummers! ‘Jazz Talks’ (December 2014 te verschijnen bij Unit Records).

Wat een verademing, zeg! Heerlijk zeg. Fusion, hard-bop en zelfs hier en daar een vleugje Ellington. Bravo! Op de plaat staan, naast verschillende eigen composities (zowel van Liebman als van de heren van Vein zelf) een aantal prettige klassiekers zoals ‘Autumn Leaves’, ‘April in Paris’, ‘You and the Night and the Music’ – uitgevoerd in een hedendaags jasje, met op het revers een hele fraaie passiebloem.

Hou je van jazz, mag je deze CD niet missen. Punt. (9/10)(Unit Records)

Deel: