wingsPaul McCartney brengt twee albums van zijn voormalige groep Wings uit de jaren zeventig opnieuw uit. De heruitgaves van de albums ‘Venus And Mars’ en ‘Wings At The Speed Of Sound’ verschijnen op vrijdag 31 oktober in een aantal edities. De standaardeditie bevat alle opnieuw gemasterde nummers aangevuld met een tweede CD met niet eerder uitgebrachte ‘alternate takes’. Bij de DeLuxe-versie zit een extra DVD en een boekwerk vol memorabilia en een interview met Paul McCartney. Daarnaast zijn beide albums ook verkrijgbaar als 180 grams dubbel-LP met downloadcode.

De band Wings (eerst Paul McCartney & Wings) werd in 1971 opgericht door Paul McCartney, zijn toenmalige vrouw Linda, gitarist Denny Laine en drummer Denny Seiwell. De band behaalde in 1973 hun eerste nummer een-hit met ‘My Love’, dat op het album ‘Red Rose Speedway’ staat. Het bekendste album van Wings is ‘Band On The Run’, dat in datzelfde jaar verscheen.

Het album ‘Venus And Mars’ verscheen in 1975 en van dit album werd het nummer ‘Listen To What The Man Said’ een hit. Een jaar later nam de band ‘Wings At The Speed Of Sound’ op in de Abbey Road Studio’s in Londen. De singles ‘Silly Love Songs’ en ‘Let ‘Em In’ zijn bekende hits afkomstig van dit album.

Deel: