In 2010 verscheen het laatste album ‘Plastic Beach’ van Gorillaz en in 2011 kregen we nog een digitaal toetje met ‘The Fall’, maar onlangs maakte Damon Albarn in een interview met de Australische krant Sydney Morning Herald bekend dat er nieuw materiaal onderweg is en dat een nieuwe plaat wellicht in 2016 zal verschijnen.

Dat een nieuwe Gorillaz plaat veel tijd gaat kosten lijkt Damon niet uit te maken, want ondertussen laat hij in hetzelfde interview doorschemeren dat er een “fully written” album op de plank ligt van z’n andere project The Good The Bad and The Queen. De band, die bestaat uit Paul Simonon (The Clash), Simon Tong (The Verve) en Tony Allen, hoopt de tijd te vinden om het album op te nemen. Over het andere project Blur laat Damon niet veel los. “I would imagine there’s some kind of future, but at the moment there’s no time for the future only the present. Who knows? I’m reluctant to say anything, because if I do, it just gets taken out of context and then I’m accused of being a wind-up.”

Dat Albarn graag een bezig bijtje is hebben we dus wel begrepen. Met zijn solo album ‘Everyday Robots’ ging Damon dit jaar over de wereld alle festivals af, maar halverwege de tour kwam het nieuws naar buiten dat Damon ondertussen bezig is met een “familie musical”. Hopelijk zal dit project beter aanslaan dan de opera van ‘Dr. Dee’. Over een maand sluit Damon de ‘Everyday Robots tour’ met zijn band The Heavy Seas af in Australië, maar we zullen dus snel weer van Albarn horen.

Foto (c) Stephanie Free/Maxazine

Deel: