Recentelijk gaf Kate Bush 22 uitverkochte concerten in de Londense Hammersmith Apollo, haar eerste fatsoenlijke live shows in 35 jaar. De concerten waren zó spectaculair dat acht van haar albums als een raket de Britse album top 50 opnieuw inschoten, dit kwam doordat een nieuw publiek haar muziek ging ontdekken. Na het laatste optreden, 1 oktober, schreef Bush een lange brief op haar officiële website om haar fans te bedanken en te delen wat de ‘Before the Dawn’ concertserie voor haar betekende.

“Het was een van de meest bijzondere ervaringen van mijn leven. Het hele proces was fantastisch”, schreef Bush. “Specifiek het samenvoegen van de band, het koor en het team en het zien groeien daarvan. Het was echt de ultieme combinatie van talent en artiesten, beiden uit de muziek- en theaterwereld. Ik had nooit verwacht dat iedereen in het team zó aardig was, we zijn allemaal naar elkaar toe gegroeid. We zijn een familie geworden en ik mis ze nu al verschrikkelijk”.

De ‘Before the Dawn’ concerten waren als gezegd Bush’s eerste volledige live shows sinds haar ‘Tour of Life’ in 1979. “Ik was zeer blij dat de shows zo positief en warm zijn ontvangen maar het meest onverwachte deel was het publiek”, schreef de zangeres. “Een publiek waar je alleen maar van kan dromen. Een van de hoofdredenen om weer op te gaan treden was het contact met zulk publiek”.

“Iedere avond stonden ze volledig achter ons”, vervolgde Bush. “Vanaf het eerste moment dat ik het podium opging was hun steun voelbaar. Ik had nooit verwacht dat het mogelijk was om op een zodanige krachtige en intieme manier kon connecten met het publiek, om zoveel liefde te voelen. En dat tijdens ieder concert”. Ondanks de zeer goed ontvangen concerten heeft de zangeres nog geen plannen om buiten Londen te gaan optreden.

Deel: