Guus en New Cool Collective Big Band speelden voor het eerst samen in het tv-programma De Wereld Draait Door, waarvoor zij samen ‘Een Meisje van 16’ van Boudewijn de Groot vertolkten. Die samenwerking beviel zo goed, dat het naar meer smaakte! Het was een grote wens van Guus om een album op te nemen met klassiekers uit de Nederlandstalige muziek en zo een ode te brengen aan de liedjes waardoor hij zelf Nederlandstalig is gaan zingen. guus

Samen met New Cool Collective Big Band is hij de studio in gedoken om uiteenlopende klassiekers uit het Nederlandse genre te voorzien van een nieuw arrangement.Tijdens een rondleiding door het Rijksmuseum kwam de inspiratie voor de titel: het moest ‘Hollandse Meesters’ worden. Op de dag van release, 17 oktober,gaf Guus een exclusief concert in het Rijksmuseum.

De reacties na afloop waren zo overweldigend dat ze samen hebben besloten nog eenmaal samen het podium op te gaan. En wel op 15 december in poptempel Paradiso! De kaartverkoop is een uur geleden van start gegaan.

 

Deel: