Het Limburgse DeWolff bestaat sinds 2007 uit de broers Pablo (gitaar en zang) en Luka (drum en zang) van de Poel en Robin Piso (Hammond, bas en zang). Hun in de jaren 60 en 70 gewortelde sound is psychedelisch, bluesy en rockt er op los. Sinds de oprichting hebben ze een EP en vier albums uitgebracht.  Succesvol door Nederland en Europa getourd en op vrijwel alle festivals gespeeld. Geliefd bij muziekminnend Nederland en mede muzikanten.

Het laatste album ‘Grand Southern Electric’ is op 2 mei 2014 uitgebracht en werd in Amerika opgenomen onder leiding van Grammy winnaar Mark Neill (Black Keys). Op dit album minder psychedelica en meer ‘southern’ rock. Het tot nu meest succesvolle album komt binnen op nummer 4 in de Nederlandse albumcharts.

Om het album verder te promoten en de honger naar zoveel mogelijk live optreden te bevredigen wordt momenteel een zeer uitgebreide clubtour gehouden. Er is geen reden om niet te komen want ze spelen werkelijk overal. Onder anderen op vrijdag 21 november, dan speelt DeWolff in 013 in Tilburg. Het voorprogramma wordt verzorgd door de ook uit Limburg afkomstige bluesrock band BloYaTop. Op voorhand beloofd dit een topavond te worden.

 

Deel: