Met een nieuw studio album onder hun arm komen de mannen van Seether naar Nederland, en keren ze terug in 013! “Seether, wie was dat ook weer?” Hoor je regelmatig. Seether is misschien wel de meest onderschatte rockband van de afgelopen 15 jaar. Buiten hun trouwe fanbase kent bijna niemand de band, en buiten de hit ‘Broken’ samen met Amy Lee van Evanescence, kan ook vrijwel niemand een Seether nummer noemen.

Toch heeft Seether inmiddels ruim 4,5 miljoen albums verkocht en 5 nummer 1 hits in verschillende landen op haar naam staan. Verder staat de band al jaren zo’n 120 keer per jaar op podia over de hele wereld; cijfers die maar weinig rockbands kunnen overleggen. Maar, zoals eerder gezegd, Seether heeft een trouwe schare fans die de band wel op hun waarde weten te schatten.

Shaun Morgan, Seether’s zanger en gitarist is een begenadigd songschrijver. Op ieder Seether album staat minstens één liedje dat met een smerig woord “hitpotentie” heeft. Zo staan op ‘Disclaimer’, het eerste officiele Seether album nummers als ‘Broken’ en ‘Fine Again’, op ‘Karma and Effect’ vinden we de hit ‘Remedy’ en op het voorlaatste album ‘Holding onto Strings Better Left to Fray’ vinden we het briljante ‘Countrysong’ Ook de nieuwe, ‘Isolate and Medicate’ heeft zo’n nummer dat gelijk in het oog springt: ‘Words as Weapons’.

Seether is veel meer dan een band van alleen maar hitjes, de band heeft een ijzersterke live reputatie en overtuigt zowel full power als tijdens akoestische shows, getuige het prachtige ‘One Cold Night’. Veel niet op single uitgebrachte nummers zijn favoriet tijdens concerten, zo kunnen we ‘Gasoline’, ‘Needles’ en ‘The Gift’ verwachten tijdens de show in 013, maar zeker ook veel nieuw werk.

Seether
013 Tilburg
14 december 2014
Zaal open om 19:00 uur, aanvang: 20:00 uur
Entree € 21,50 exclusief servicekosten

Deel: