Dancefestival Extrema Outdoor werd deze week tijdens de ADE Green conferentie op het Amsterdam Dance Event beloond voor haar duurzame festivaltoepassingen. De prijs werd uitgereikt door ‘a Greener Festival’, een Engelse organisatie die wereldwijd festivals toetst op hun groene prestaties. Extrema Outdoor verdiept zich sinds enkele jaren onder andere in duurzame afval-, vervoer- en energietoepassingen voor het evenement.

Doel is om samen met de bezoekers verantwoord te ondernemen, met liefde voor mens en planeet. De organisatie, die vaak de hippie onder de dance festival organisatoren wordt genoemd, hoopt dat zij middels haar festivals de gedachten van mensen kan verruimen en hen kan stimuleren om samen een mooiere wereld te maken met meer liefde, kleur en respect. In 2010 introduceerde de organisatie het project Love People, Love planet. Dit gedachtegoed loopt als een rode lijn door de organisatie heen en dat heeft duidelijk zijn vruchten afgeworpen.

Zo koos ook SummerLabb, hét duurzame lab van festivalland, in 2014 voor Extrema Outdoor. Zij zagen ‘XO’ als een mooi voorbeeld van een festival dat de noodzaak om te innoveren en te verduurzamen inziet en openstaat voor nieuwe ontwikkelingen. Laura van de Voort, projectmanager bij Extrema Outdoor én mede-initiatiefneemster van het ‘Green Events Nederland’ platform dat gelanceerd werd op de ADE Green conferentie is trots op de prestatie. Zij geeft aan dat de prijs een extra stimulans is om tijdens de 20e editie van het festival nog een stapje verder te gaan op het gebied van duurzame toepassingen.

“Extrema Outdoor loopt al jaren voorop met betrekking tot showprimeurs en decor design. Het voelt goed dat nu internationaal wordt opgemerkt dat we ook vooroplopen op gebied van duurzame festival innovaties”, aldus Marcel Mingers, creatief directeur van Extrema. Voor de twintigste editie van Extrema Outdoor is gekozen voor het thema ‘20 years of LOVE’. Mingers belooft het publiek deze editie meer dan ooit te verrassen met innovatieve shows, spectaculair decor en een breed spectrum aan kwalitatieve, elektronische dancemuziek.

De twintigste jubileum editie van Extrema Outdoor vindt op 11 juli 2015 plaats aan het recreatiestrand Aquabest bij Eindhoven. Tickets kosten €49,-. De comforttickets (XO PLUS) kosten €79,-.

Foto (c) Kim Balster/Maxazine

Deel: