Speedfestbezoekers kunnen vanaf nu aan de gang met hun éigen puzzel want het felbegeerde tijdschema staat online. De volledige line-up is als volgt: Turbonegro, The Adicts, Madball, Napalm Death, The Fuzztones, Slapshot, Kadaver, Doomriders, Midnight, …And You Will Know Us By The Trail Of Dead, The Shrine, Diablo Blvd, Herder, The Peacocks, Enforcer, The Deaf, Coliseum, Capaces, The Picturebooks, Banane Metalik, Wolfskop, Death Alley en Peter Pan Speedrock zelf. De negende editie van dit unieke festival wordt gehouden op zaterdag 22 november in het Klokgebouw in Eindhoven.

Van Elderen: “We hebben dit jaar enkele noviteiten op Speedfest. Voor de presentatie hebben we rockiconen Denvis en Dikke Dennis gestrikt. En we gaan een Speedfest Garage bouwen die fraaie motoren en een rock-‘n’-rollmarkt huisvest.” In 2006 vond de eerste editie van Speedfest plaats. In negen jaar tijd groeide het jaarlijkse festival voor liefhebbers van rock-n’-roll en verwante stijlen als outlaw country, hardcore, metal, surf, psychobilly en speed-, punk-, garage- & hardrock uit tot een internationaal begrip. De laatste jaren verkocht Speedfest op voorhand uit met 5000 bezoekers.

“Of we achterover kunnen leunen nu het programma rond is met de toevoeging van The Shrine, Death Alley en Herder?” Peter Pan Speedrockfrontman Peter van Elderen fronst zijn wenkbrauwen. “Nauwelijks. Er valt immers nog genoeg te doen voor de komende editie van Speedfest. Maar de line-up is wel altijd een moeilijke puzzel voor ons. Elk jaar weer. Bassist Bartmann, drummer Bart en ik zijn namelijk zeer kritisch bij de selectie van acts die op Speedfest spelen. Daarbij hanteren we het motto no fillers, just killers! Pas als we unaniem een band 100% Speedfestwaardig achten gaan we ervoor. Zoals voor The Shrine die we speciaal uit Amerika laten overvliegen omdat we fan zijn van deze geweldige band. En ook Herder en Death Alley zijn te gek, dús welkom.”

Timetable Speedfest

Deel: